Warmtepomp Oudehaske

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Oudehaske? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oudehaske.
warmtepomp-installateur-8465

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Constante verwarming van de woning
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8465
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudehaske

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat velerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudehaske kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oudehaske? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vind jij waardevolle warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8465).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand doorzoek je toepasbare details over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudehaske heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €12.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Oudehaske (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudehaske

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Met behulp van de huidige subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7700. Het hybride systeem koop je al vanaf €2000. De factuur wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26500Veel besparen, hoge investering
Water-water€17500 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€5000 – €7500Zeer betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6900Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €6700Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oudehaske verbruikt om en nabij 1490 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €210 tot €355. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €145 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€655
Buitenlucht2475kWh€439€216
Bodemwarmte1800kWh€308€347
Hybride1375 kWh + 450 M3€472€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oudehaske?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente De Fryske Marren. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.defryskemarren.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oudehaske. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €3250. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudehaske (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoTBW 47 EVI51 KW€6900,-
TechnecoVulcan 17 ACHR (W/W)23 KW€4100,-
EnergyPanelThermboil TB-300 E RH0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Oudehaske aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!