Warmtepomp Sintjohannesga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Sintjohannesga? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Sintjohannesga.
warmtepomp-installateur-8464

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8464
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sintjohannesga

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sintjohannesga kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Sintjohannesga? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij snel de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8464).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sintjohannesga kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €21.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Sintjohannesga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sintjohannesga

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering hangt af van allerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24600Geen buitenunit, prijzig
Water-water€14200 – €22200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4750 – €6975Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4350 – €7400Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €5700Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sintjohannesga verbruikt plusminus 1490 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Eneco of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €275 tot €390. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€654
Buitenlucht2550kWh€432€222
Bodemwarmte1900kWh€301€353
Hybride1350 kWh + 600 M3€464€190

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sintjohannesga?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren meerdere zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Dit is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sintjohannesga. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot wel €2400. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sintjohannesga (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoTBW 37 EVI39 KW€5700,-
TechnecoVulcan 14 ACR (W/W)19 KW€3700,-
EnergyPanelThermboil TB-500 E0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sintjohannesga aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!