Warmtepomp Rotsterhaule

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rotsterhaule? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Op onze website tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Rotsterhaule.
warmtepomp-installateur-8463

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verkoeling in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Eenvoudig te programmeren
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8463
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rotsterhaule

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je vindt tal van installaties. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rotsterhaule heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Rotsterhaule? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze website ontdek je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8463).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Verderop bekijk jij accurate toelichtingen aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rotsterhaule kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.300 en €24.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.800 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Rotsterhaule (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rotsterhaule

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van de huidige subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke investering is afhankelijk van diverse facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24100Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €6000Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3700 – €6550Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €5600Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rotsterhaule gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €330. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€653
Buitenlucht2725kWh€424€229
Bodemwarmte2025kWh€294€359
Hybride1425 kWh + 350 M3€457€196

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rotsterhaule?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Rotsterhaule. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €800 tot maar liefst €2150. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Rotsterhaule (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal circa €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoTBW 26 EVI28 KW€4600,-
TechnecoVulcan 12 ACR (W/W)16 KW€3400,-
EnergyPanelThermboil TB-500 E+I0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Rotsterhaule aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!