Warmtepomp Cromvoirt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Cromvoirt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je meer info over een warmtepomp kopen in Cromvoirt.
warmtepomp-installateur-5266

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Toekomstbestendig
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Cromvoirt

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cromvoirt biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Cromvoirt? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze pagina vergelijk jij vandaag nog erkende installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5266).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. In het volgende stukje lees jij bruikbare aanbevelingen over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Cromvoirt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €14.000. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Cromvoirt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cromvoirt

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van interessante subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6700. Een hybride opstelling is er vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt berekend door diverse factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €28000Hoog rendement, relatief duur
Water-water€13800 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4850 – €6225Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4900 – €6850Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2500 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Cromvoirt verbruikt circa 1540 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €235 tot €350. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2550kWh€455€195
Bodemwarmte1675kWh€325€325
Hybride1425 kWh + 500 M3€488€163

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Cromvoirt?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Vught?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Vught. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.vught.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Cromvoirt. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €525 tot plusminus €3700. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Cromvoirt (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0302P57 KW€6850,-
NIBEF2120-12 (230V)7 KW€2000,-
CIATAQUACIAT CALEO TD 7013 KW€2450,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Cromvoirt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!