Warmtepomp Venhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Venhorst? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €310,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Venhorst.
warmtepomp-installateur-5428

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcodegebied5428
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Venhorst

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Venhorst kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Venhorst? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool tref je binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5428).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij handige raadgeving inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Venhorst kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €20.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Venhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-venhorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van een hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24000Passief koelen, prijzig
Water-water€13900 – €23200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5050 – €7425Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3800 – €6675Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €6700Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Venhorst gebruikt pakweg 1650 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €225 tot €325. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €195 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€708
Buitenlucht2350kWh€481€227
Bodemwarmte1625kWh€340€368
Hybride1375 kWh + 525 M3€517€191

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Venhorst?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Boekel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Boekel. Het is een interessante lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.boekel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Venhorst. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot ongeveer €2600. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Venhorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2200.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0121TS MTD252 KW€7000,-
NilanVT180C0 KW€1250,-
ClimavenetaAWR 0025TS DHW2 XE5 KW€1650,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Venhorst aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Boekel, Venhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!