Warmtepomp Driezum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Driezum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Op deze pagina ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Driezum.
warmtepomp-installateur-9114

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante verwarming
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode-regio9114
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Driezum

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driezum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Driezum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door deze pagina lees je zonder moeite installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9114).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij veelzijdige informatie m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Driezum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €24.900. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Driezum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driezum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels een interessante subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2000. De factuur wordt vastgesteld door diverse variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25600Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €20800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5450 – €6200Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €6300Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €6700Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Driezum verbruikt circa 1630 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €265 tot €360. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €185 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€716
Buitenlucht2650kWh€473€243
Bodemwarmte2000kWh€329€387
Hybride1550 kWh + 400 M3€508€208

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Driezum?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Dantumadiel. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.dantumadeel.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Driezum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot gemiddeld €1500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Driezum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je plusminus €1525.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMCW 039HS33 KW€5100,-
VaillantgeoTHERM VWS 380/3 (W/W) (0010018422)53 KW€7100,-
GallettiMPEDT045H38 KW€4950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Driezum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!