Warmtepomp Wâlterswâld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Wâlterswâld? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Wâlterswâld.
warmtepomp-installateur-9113

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wâlterswâld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wâlterswâld kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Wâlterswâld? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees je in korte tijd erkende installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9113).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek je waardevolle aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Wâlterswâld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €17.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.000 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Wâlterswâld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-walterswald

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6200. Een hybride oplossing is er vanaf €2200. De eindfactuur is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26200Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€13600 – €23800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6350Werkt ook als een airco
Lucht-water€5500 – €6675Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2975 – €6150Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wâlterswâld gebruikt ongeveer 1630 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €280 tot €380. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€715
Buitenlucht2550kWh€465€250
Bodemwarmte1950kWh€322€393
Hybride1375 kWh + 475 M3€501€215

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wâlterswâld?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dantumadiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Dantumadiel. Het is een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.dantumadeel.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wâlterswâld. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot plusminus €1550. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wâlterswâld (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze zo’n €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiMCW 031HS27 KW€4500,-
VaillantgeoTHERM VWS 300/3 (W/W) (0010018421)42 KW€6000,-
GallettiMPEDT040H32 KW€4500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Wâlterswâld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!