Warmtepomp Bornerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Bornerbroek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal factoren. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bornerbroek.
warmtepomp-installateur-7627

 • Een duurzame oplossing
 • Meer leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Flinke besparing

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode-regio7627
Netnummer074 (+3174)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bornerbroek

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bornerbroek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Bornerbroek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website ontdek je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7627).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je accurate adviezen inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bornerbroek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €260,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €14.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Bornerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bornerbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een interessante subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25800Hoge besparing, erg duur
Water-water€15300 – €20000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €7225Zeer betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6175Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €5600Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bornerbroek verbruikt pakweg 1350 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing komt uit tussen de €230 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€668
Buitenlucht2450kWh€434€234
Bodemwarmte1650kWh€301€367
Hybride1450 kWh + 475 M3€468€200

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bornerbroek?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Almelo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Almelo. We hebben het over een een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.almelo.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Bornerbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 tot ongeveer €2200. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bornerbroek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je grofweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-iQ 5 Mini SP5 KW€1800,-
SolarfocusVampair K1515 KW€2800,-
DaikinERLQ004C(**)V3 + EHSH04P30(**)4 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Bornerbroek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!