Warmtepomp Sloten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Sloten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sloten.
warmtepomp-installateur-8556

 • CO2 uitstoot beperken
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8556
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sloten

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sloten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Sloten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze vergelijker check jij in een zeer korte periode erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8556).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je uitgebreide details met betrekking tot de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sloten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €18.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.125 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Sloten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sloten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels actuele subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door diverse onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23900Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13500 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €6025Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6275Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2850 – €5200Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sloten verbruikt circa 1490 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Engie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €310. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €165 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€714
Buitenlucht2450kWh€471€243
Bodemwarmte2100kWh€328€386
Hybride1375 kWh + 400 M3€507€207

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sloten?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sloten. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €875 tot wel €1950. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sloten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1725.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€200, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 65 KW€1800,-
ThermiaComfort Optimum 10RF11 KW€2900,-
EnersoAiWa-11 EVI H IN9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl is er een handig stappenplan van de warmteservice Sloten aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!