Warmtepomp Terherne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Terherne? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Terherne.
warmtepomp-installateur-8493

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8493
Netnummer0566 (+31566)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Terherne

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terherne heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Terherne? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl ontdek je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8493).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij omvangrijke raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Terherne kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €19.900. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Terherne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terherne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een flinke subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2200. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26300Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17700 – €23800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €6450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5400 – €6850Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2650 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Terherne gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €265 tot €390. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €175 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€677
Buitenlucht2400kWh€440€237
Bodemwarmte1625kWh€305€372
Hybride1475 kWh + 400 M3€474€203

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Terherne?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we een speciale groene lening in de regio De Fryske Marren. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.defryskemarren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Terherne. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot wel €2950. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Terherne (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
FerroliRVL-I Plus 76 KW€1900,-
TechnibelPHRIE307F18 KW€2950,-
EnersoAW 40 EVI35 KW€4650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Terherne aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!