Warmtepomp Rotstergaast

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rotstergaast? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rotstergaast.
warmtepomp-installateur-8462

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8462
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rotstergaast

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rotstergaast kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rotstergaast? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8462).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand lees jij handige aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Rotstergaast kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €12.300. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Rotstergaast (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rotstergaast

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van een hoge subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van meerdere factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27900Geen geluid, dure installatie
Water-water€13600 – €23700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4050 – €6000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5500 – €6125Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €6450Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rotstergaast gebruikt circa 1490 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €280 tot €320. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €155 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€652
Buitenlucht2400kWh€456€196
Bodemwarmte2000kWh€326€326
Hybride1325 kWh + 575 M3€489€163

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Rotstergaast?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente De Fryske Marren. Dit is een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rotstergaast. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot doorgaans €2950. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Rotstergaast (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoBW 49 EVI51 KW€6900,-
TechnecoVulcan 10 ACR (W/W)13 KW€3100,-
EnergyPanelThermboil TB-300 E+I0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Rotstergaast aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!