Warmtepomp Scharsterbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Scharsterbrug? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en ecologische manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €320,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Scharsterbrug.
warmtepomp-installateur-8517

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8517
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Scharsterbrug

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scharsterbrug kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Scharsterbrug? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl check jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8517).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Verderop bekijk je waardevolle details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Scharsterbrug heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.500 en €11.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Scharsterbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scharsterbrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Aan de hand van een flinke subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt berekend door velerlei aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26000Veel besparen, dure installatie
Water-water€16100 – €24100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6700Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3650 – €6375Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2200 – €5250Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Scharsterbrug verbruikt ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €360. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €165 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€691
Buitenlucht2375kWh€463€228
Bodemwarmte1725kWh€325€366
Hybride1450 kWh + 600 M3€498€193

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Scharsterbrug?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio De Fryske Marren. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Scharsterbrug. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €1000 tot ongeveer €3650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Scharsterbrug (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage HT 1411 KW€2250,-
TesyEVHP 9S 260 600 KW€1100,-
EnersoAWK-O 13 EVI9 KW€2050,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Scharsterbrug aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!