Warmtepomp Oudemirdum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oudemirdum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €205,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op onze website ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudemirdum.
warmtepomp-installateur-8576

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8576
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oudemirdum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudemirdum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Oudemirdum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl check jij binnen enkele minuten installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8576).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je uitgebreide adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Oudemirdum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €23.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Oudemirdum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudemirdum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26800Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17500 – €21900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4850 – €6575Verwarmen en koelen
Lucht-water€3600 – €6325Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €6450Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oudemirdum verbruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €220 tot €395. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €130 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€724
Buitenlucht2425kWh€507€217
Bodemwarmte1650kWh€362€362
Hybride1300 kWh + 600 M3€543€181

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudemirdum?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij werkt samen met jouw moderne gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oudemirdum. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot doorgaans €2700. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oudemirdum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 65 KW€1800,-
ThermiaDiplomat Optimum G3 6RF7 KW€2800,-
EnersoAW-23 EVI21 KW€3400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Oudemirdum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!