Warmtepomp Bakhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Bakhuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Op deze pagina ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bakhuizen.
warmtepomp-installateur-8574

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bakhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bakhuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Bakhuizen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze pagina lees jij direct de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8574).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Onderstaand bekijk jij bruikbare aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bakhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €18.300. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.650 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Bakhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bakhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een interessante subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7800. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. De totaalprijs wordt bepaald door specifieke aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€13000 – €20500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4800 – €6200Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5450 – €6925Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2775 – €5650Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Bakhuizen gebruikt pakweg 1490 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €250 tot €320. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€723
Buitenlucht2550kWh€499€224
Bodemwarmte1725kWh€354€369
Hybride1375 kWh + 375 M3€535€188

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bakhuizen?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de unieke groene lening in de gemeente De Fryske Marren. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Bakhuizen. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €650 tot ongeveer €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bakhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 54 KW€1700,-
ThermiaDiplomat Optimum G2 1011 KW€2900,-
EnersoAiWa-23 T EVI H OUT26 KW€3900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bakhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!