Warmtepomp Joure

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Joure? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Op deze pagina bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Joure.
warmtepomp-installateur-8501

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8501
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Joure

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt flink wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Joure biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Joure? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze vergelijker lees jij snel leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8501).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In het volgende stukje doorzoek jij accurate aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Joure kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €17.600. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Joure (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-joure

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een flinke subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7700. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2700. De eindfactuur wordt berekend door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24900Geen geluid, dure installatie
Water-water€13800 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4300 – €6400Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €7000Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €5450Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Joure gebruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €380. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€680
Buitenlucht2775kWh€462€218
Bodemwarmte1925kWh€326€354
Hybride1425 kWh + 375 M3€496€184

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Joure?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Het is een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.defryskemarren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Joure. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €775 tot plusminus €1600. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Joure (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je grofweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FerroliRVL-I Plus 14T12 KW€2500,-
TechnibelPHRIE155F11 KW€2400,-
EnersoAWT 086 KW€1750,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Joure aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!