Warmtepomp Goëngahuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Goëngahuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Op onze website bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Goëngahuizen.
warmtepomp-installateur-8497

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Goëngahuizen

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met flink wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goëngahuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Goëngahuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met warmtepomprevolutie.nl check jij zonder moeite warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8497).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind je accurate details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Goëngahuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €10.500. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Goëngahuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goengahuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via de hoge subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2700. De factuur wordt bepaald door velerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16300 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €6625Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5350 – €6475Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2125 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Goëngahuizen gebruikt grofweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €350. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €125 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€679
Buitenlucht2325kWh€455€224
Bodemwarmte1650kWh€319€360
Hybride1550 kWh + 400 M3€489€190

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Goëngahuizen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Smallingerland. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.smallingerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Goëngahuizen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €525 en kunnen oplopen tot €2500. Informeren naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Goëngahuizen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
FerroliRVL-I Plus 1413 KW€2600,-
TechnibelPHRIE125F6 KW€1900,-
EnersoAWT 054 KW€1550,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Goëngahuizen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!