Warmtepomp Readtsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Readtsjerk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Readtsjerk.
warmtepomp-installateur-9067

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcodegebied9067
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Readtsjerk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Readtsjerk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Readtsjerk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vind jij bruikbare leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9067).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop lees je toepasbare gegevens over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Readtsjerk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.500 en €14.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.575 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Readtsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-readtsjerk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels ISDE subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €5700. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2600. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24000Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€14200 – €24600Koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6675Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4350 – €7000Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €6300Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Readtsjerk consumeert ongeveer 1630 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €395. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€687
Buitenlucht2450kWh€460€227
Bodemwarmte1825kWh€323€364
Hybride1300 kWh + 500 M3€495€192

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Readtsjerk?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een aantaleisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Dantumadiel. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.dantumadeel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Readtsjerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €625 tot ongeveer €4000. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Readtsjerk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiLEW 062HL60 KW€7800,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 (0010016681)23 KW€4100,-
GallettiMPE 040H32 KW€4350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Readtsjerk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!