Warmtepomp Feanwâlden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Feanwâlden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei factoren. Op onze website ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Feanwâlden.
warmtepomp-installateur-9269

 • Vermindering Milieu-impact
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode-regio9269
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Feanwâlden

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Feanwâlden kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Feanwâlden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina lees jij zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9269).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Onderstaand lees je praktische informatie die gaan over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Feanwâlden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €24.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.650 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Feanwâlden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-feanwalden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij actuele subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €8000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2600. De factuur wordt vastgesteld door velerlei onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13000 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €6500Relatief lage investering
Lucht-water€5200 – €7425Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €6700Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Feanwâlden verbruikt ongeveer 1630 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €205 tot €310. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€688
Buitenlucht2325kWh€461€227
Bodemwarmte1675kWh€323€365
Hybride1450 kWh + 575 M3€495€193

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Feanwâlden?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Dantumadiel. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.dantumadeel.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Feanwâlden. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot maar liefst €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Feanwâlden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiEKW040K18 KW€3600,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A065 KW€1800,-
GallettiLEW 052HL53 KW€7100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Feanwâlden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!