Warmtepomp Zenderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zenderen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zenderen.
warmtepomp-installateur-7625

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode-regio7625
Netnummer074 (+3174)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zenderen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zenderen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Zenderen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze website vind je in enkele stappen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7625).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij veelzijdige gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zenderen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €23.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Zenderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zenderen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via een hoge subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3000. De factuur wordt gebudgetteerd middels specifieke facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23900Veel besparen, hoge investering
Water-water€14100 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €7075Verwarmen en koelen
Lucht-water€4650 – €6375Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2700 – €5800Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Zenderen gebruikt ong. 1430 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €225 tot €330. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €170 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€666
Buitenlucht2500kWh€460€206
Bodemwarmte1625kWh€326€340
Hybride1475 kWh + 425 M3€493€173

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zenderen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Borne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij de gemeenten Borne. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.borne.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zenderen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot wel €3550. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zenderen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal plusminus €2100.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-AQ 1610 KW€2300,-
SmartHeatBravour-i 016 WWi17 KW€3500,-
DaikinEWYQ-032BAWP27 KW€3700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zenderen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borne, Buitengebied Borne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!