Warmtepomp Noordeinde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Noordeinde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Verderop check je praktische info over een warmtepomp kopen in Noordeinde.
warmtepomp-installateur-1485

 • Een verantwoorde keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Noordeinde

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordeinde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Noordeinde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze vergelijker check jij eenvoudig (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1485).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Op deze website ontdek jij accurate raadgeving m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Noordeinde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €175,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €15.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.675 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Noordeinde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordeinde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7300. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door specifieke onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23500Passief koelen, relatief duur
Water-water€17100 – €24100Kan ook koelen
Lucht-lucht€4400 – €6575Werkt ook als een airco
Lucht-water€4900 – €7275Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2900 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Noordeinde verbruikt ong. 1170 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €135 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€707
Buitenlucht2300kWh€481€226
Bodemwarmte1900kWh€339€368
Hybride1550 kWh + 550 M3€516€191

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noordeinde?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een speciale groene lening in de gemeente Alkmaar. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.alkmaar.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Noordeinde. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €800 tot ongeveer €2400. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Noordeinde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecNRL0330HL49 KW€6050,-
iDMTERRA SW 7; 8103317 KW€2800,-
Western AirconditioningFUSIO WW 29e37 KW€5500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Noordeinde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee verhinder je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!