Warmtepomp Rottevalle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rottevalle? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rottevalle.
warmtepomp-installateur-9221

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode-regio9221
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rottevalle

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rottevalle kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Rottevalle? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk je in enkele stappen de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9221).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek je omvangrijke details over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Rottevalle kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €22.600. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.775 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Rottevalle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rottevalle

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door ISDE subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5700. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2600. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €6350Zeer betaalbaar
Lucht-water€4850 – €6925Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2875 – €6700Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Rottevalle gebruikt circa 1430 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €370. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €160 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€664
Buitenlucht2400kWh€445€219
Bodemwarmte2050kWh€312€352
Hybride1575 kWh + 350 M3€478€186

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rottevalle?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Smallingerland. Het betreft een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.smallingerland.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rottevalle. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €725 tot gemiddeld €3000. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rottevalle (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE025HS25 KW€4150,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D045 KW€1800,-
GallettiLEP 072MS69 KW€8700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Rottevalle aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!