Warmtepomp De Westereen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in De Westereen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende elementen. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Westereen.
warmtepomp-installateur-9271

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcodegebied9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Westereen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Westereen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Westereen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool doorzoek jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9271).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek jij omvangrijke aanbevelingen inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in De Westereen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €15.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit De Westereen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-westereen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een royale subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5900. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van allerlei randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25300Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €24200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €6250Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6300Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Westereen verbruikt ong. 1630 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing varieert van €210 tot €370. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€689
Buitenlucht2300kWh€469€220
Bodemwarmte1700kWh€331€358
Hybride1425 kWh + 375 M3€503€186

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in De Westereen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw huidige gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de unieke groene lening in de gemeente Dantumadiel. We hebben het over een een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.dantumadeel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Westereen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot maar liefst €2350. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Westereen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1900.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GalmetAirmax2 6GT4 KW€1550,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A086 KW€1900,-
GallettiLEW 061HL60 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice De Westereen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!