Warmtepomp West-Graftdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in West-Graftdijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Als je iets verders scrollt check je praktische info over een warmtepomp kopen in West-Graftdijk.
warmtepomp-installateur-1486

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in West-Graftdijk

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in West-Graftdijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in West-Graftdijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze website tref jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1486).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Verderop tref je veelzijdige adviezen omtrent de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in West-Graftdijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €14.900. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit West-Graftdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-west-graftdijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij interessante subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6700. Een hybride systeem koop je al vanaf €3500. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16800 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4700 – €7150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €7050Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €5150Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in West-Graftdijk gebruikt om en nabij 1170 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €230 tot €375. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €125 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€708
Buitenlucht2625kWh€489€219
Bodemwarmte1975kWh€347€361
Hybride1325 kWh + 550 M3€524€184

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in West-Graftdijk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar zaken: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Alkmaar?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Alkmaar. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.alkmaar.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie West-Graftdijk. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot ongeveer €3000. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming West-Graftdijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1850.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecNRL0280HE38 KW€4950,-
iDMTERRA SW 9; 81033310 KW€2800,-
Western AirconditioningFUSIO WW 33e42 KW€6000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice West-Graftdijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!