Warmtepomp Terkaple

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Terkaple? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Terkaple.
warmtepomp-installateur-8542

 • Duurzame investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8542
Netnummer0566 (+31566)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Terkaple

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terkaple kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Terkaple? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze vergelijker check je bruikbare leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8542).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop bekijk je actuele info inzake alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Terkaple kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €12.100. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Terkaple (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terkaple

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een royale subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3500. De factuur is afhankelijk van specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27900Passief koelen, relatief duur
Water-water€13600 – €20500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4000 – €6825CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5150 – €6250Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €7000Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Terkaple consumeert ongeveer 1490 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €350. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €190 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€709
Buitenlucht2600kWh€475€234
Bodemwarmte1950kWh€333€376
Hybride1600 kWh + 350 M3€510€199

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Terkaple?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente De Fryske Marren. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Terkaple. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot ongeveer €1600. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Terkaple (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal pakweg €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage HT 1110 KW€2300,-
ThermiaiTec 96 KW€1900,-
EnersoAWK-C 40 EVI35 KW€4650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Terkaple aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!