Warmtepomp Ursem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Ursem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ursem.
warmtepomp-installateur-1646

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • In de zomer een koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcodegebied1646
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ursem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit allerlei versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ursem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ursem? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze pagina vind je eenvoudig erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1646).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand lees jij toepasbare informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ursem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €17.400. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Ursem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ursem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een hoge subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5500. Een hybride systeem koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door specifieke randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26700Hoog rendement, erg duur
Water-water€14400 – €21500Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6800Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4850 – €6000Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2450 – €6000Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ursem consumeert grofweg 1170 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €205 tot €395. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €165 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€740
Buitenlucht2800kWh€481€259
Bodemwarmte1625kWh€333€407
Hybride1350 kWh + 550 M3€518€222

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ursem?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Alkmaar. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.alkmaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ursem. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot doorgaans €2750. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ursem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1600.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-5KW-H116 KW€1900,-
ImmergasAudax 16 3F10 KW€2300,-
YorkYLHD 70 T/TP47 KW€5850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Ursem aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!