Warmtepomp Venhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Venhuizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere facetten. Op deze pagina vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Venhuizen.
warmtepomp-installateur-1606

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Een zeer hoog rendement
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Venhuizen

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Venhuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Venhuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze tool lees jij snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1606).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Verderop ontdek je bruikbare aanbevelingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Venhuizen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €23.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.800 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Venhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-venhuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van de huidige subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €24500Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13400 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6200Eenvoudige installatie
Lucht-water€3500 – €6350Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €5150Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Venhuizen gebruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €385. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €130 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€724
Buitenlucht2550kWh€485€239
Bodemwarmte1650kWh€340€384
Hybride1550 kWh + 350 M3€521€203

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Venhuizen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een speciale groene lening in de regio Drechterland. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.drechterland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Venhuizen. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €675 en lopen op tot wel €3400. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Venhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je grofweg €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2125.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecHMI160T11 KW€2400,-
ImmergasAudax top 8 ErP5 KW€1800,-
WolfBWL-1-12 I11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Venhuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!