Warmtepomp Hertme

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hertme? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op deze pagina bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hertme.
warmtepomp-installateur-7626

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Waardevermeerdering huis
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hertme

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse systemen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hertme biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Hertme? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je waardevolle de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7626).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hieronder doorzoek jij waardevolle gegevens die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Hertme kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €18.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Hertme (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hertme

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door middel van de hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2200. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van allerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14200 – €21700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €6025Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4600 – €7475Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2375 – €5500Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Hertme consumeert ongeveer 1430 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €275 tot €370. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€667
Buitenlucht2650kWh€467€200
Bodemwarmte1750kWh€334€334
Hybride1525 kWh + 425 M3€500€167

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hertme?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borne?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Borne. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.borne.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Hertme. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot ongeveer €3350. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hertme (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-AQ 1812 KW€2350,-
SolarfocusVampair K108 KW€2100,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBX11(**)9W9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hertme aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Borne, Buitengebied Borne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!