Warmtepomp Idskenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Idskenhuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Idskenhuizen.
warmtepomp-installateur-8523

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Klaar voor de toekomst
 • Onderhoudsarme investering
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8523
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Idskenhuizen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan honderden toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Idskenhuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Idskenhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website bekijk je direct leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8523).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna check je omvangrijke details aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Idskenhuizen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €17.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Idskenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-idskenhuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies krijg je een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2400. De factuur komt tot stand door verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €28000Hoge besparing, erg duur
Water-water€13500 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6375Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4750 – €7175Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2325 – €5550Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Idskenhuizen gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €280 tot €395. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€694
Buitenlucht2350kWh€486€208
Bodemwarmte1900kWh€347€347
Hybride1350 kWh + 400 M3€521€174

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Idskenhuizen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw normale gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de interessante groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. Het betreft een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.defryskemarren.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Idskenhuizen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €675 en lopen op tot wel €2950. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Idskenhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op circa €1950.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage HT 11 DUO10 KW€2300,-
TesyEVHP 260 600 KW€1100,-
EnersoAWK-O 30 EVI27 KW€3850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Idskenhuizen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!