Warmtepomp Wadenoijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Wadenoijen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. In het volgende kopje bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Wadenoijen.
warmtepomp-installateur-4014

  • Een energieneutrale woning
  • Kan ook dienen als koeling
  • Combineren met zonnepanelen
  • Slechts sporadisch onderhoud
  • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode-regio4014
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wadenoijen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verscheidene toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wadenoijen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

  • Is mijn woning geschikt?
  • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
  • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
  • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wadenoijen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze pagina tref jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

  1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4014).
  2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
  3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
  4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

  1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
  2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek jij omvangrijke gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wadenoijen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €16.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

  1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
  2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
  3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
  4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.850 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Wadenoijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wadenoijen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door een interessante subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26300Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14900 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6225Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3700 – €7500Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2900 – €5750Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Wadenoijen consumeert grofweg 1350 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €250 tot €325. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €175 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1075m3€665
Buitenlucht2325kWh€466€200
Bodemwarmte1675kWh€333€333
Hybride1500 kWh + 475 M3€499€166

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wadenoijen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Tiel. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.tiel.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Wadenoijen. De hoogte van dit bedrag hangt af van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €825 tot gemiddeld €1800. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wadenoijen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

  • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
  • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1525.
  • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2225.
  • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AtlanticGalaxi ECO 450L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI6 (B/W)8 KW€2800,-
Alpha InnotecSWCV122H312 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wadenoijen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

  1. De basis: isolatie

    Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

  2. Ventilatie

    Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

  3. Op een duurzame manier verwarmen

    Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

  4. Stroom genereren met zonnepanelen

    Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!